Pivovarská technologie

Celé zařízení je vyrobeno z nerezavějící oceli AISI 304 a AISI 316L. Měděné prvky, které jsou občas vyžadovány k vylepšení zvhledu, nejsou využívány, protože jejich údržba je velmi pracná a výroba drahá.

varna Koncepce varny je uzpůsobena pro dekokční i infůzní způsob varu. Varní kotel sdružuje též funkci vířivé a vystírací kádě. Scezování probíhá na netradičně drážkovaném jalovém dnu, gravitačním způsobem. Dočerpání výstřelku a rychlé přečerpávání sladiny při rmutování zajišťuje odstředivé čerpadlo.
tank Kompilace zatracovaného i propagovaného CK tanku a klasické otevřené spilky, tvoří základ konstrukce tanku pro hlavní kvašení i dokvašování. K oprávněně kritizovanému propadu kvasné deky nedochází a zároveň zelené pivo není přečerpáváno do ležáckých sudů. Po celou dobu ležení lze kvasnice odstřelovat. Nádoba je kompletně duplikována a chlazena. Stáčení doleželého piva umožňuje posuvná jehla.
síto Často velmi problematický proces zcezování je vyřešen jalovým dnem s dostatečně velkou plochou a speciálním tvarem odtokových štěrbin. Jalové dno je zdvižné a omyvatelné. Kopačky i výhozová lišta je nastavitelná.
míchadlo Míchadlo varního kotle je pomaluotáčkové a výsuvné, což umožní použití kotle jako vířivky.
srotovnik Dvouválcový mačkač.
Správné složení frakcí našrotovaného sladu zaručí dobrou výtěžnost při varu a přiměřeně rychlé zcezování. Pluchy nesmí být porušeny. Válce jsou vroubkovány a nitridovány. Omezí se tak jejich opotřebení a přisun zrna není komplikovaný i s dvěma válci.
rozvaděč MaR Systém měření a regulace ovládá ohřev varny, chlazení ležáckých tanků ap. Vyhodnocuje havarijní stavy. Ulehčí práci, zpřesní proces vaření, ale nezbaví sladka jeho tvůrčích schopností.